Gokken: weegt het op tegen de gevolgen?

geld-goal2

Weet wanneer je moet stoppen, of wanneer je er nooit aan moet beginnen. Een wijze les die voetbal speler Joseph Anthony (Joey) Barton op de harde manier heeft moeten leren. Barton heeft in het verleden gespeeld bij onder andere Manchester City en Newcastle United en speelde het meest recent voor Burnley FC.

Oppassen geblazen
Met deze speler lijkt het wel alles of niets. Zwart of wit. Goed of fout? Het is bijzonder als we een stukje geschiedenis over deze in feite goede speler terug in herinnering halen. Zo staat hij helaas bekend als een controversiële speler. Grote mond, sigaretten in ogen duwen van tegenspelers, elleboogstoten, vechten met jonger publiek en het maakt niet uit aan wie hij zich stoort, zelfs zijn eigen ploeggenoten moesten oppassen voor deze schijnbaar ontembare krijger.

Naar de grens en daar voorbij!
Ondanks meerdere rode kaarten, schorsingen en vervroegde reisjes naar huis tijdens belangrijke competities werd Barton het vuur in hem niet de baas. Afgelopen maand is hem dit nu toch uiteindelijk fataal geworden. Als verrassing geen agressieve uiting, maar via een geheel andere weg heeft hij de grens weer weten te vinden. Voor professionele spelers is het verboden te gokken op voetbalwedstrijden en je raad het al, niet voor Barton! Ah jawel, ook voor Barton. De komende 18 maanden heeft hij een dure vakantie gekregen waar hij zelf de rekening van krijgt: 30.000 Engelse ponden. Is dit veel? Ja! Zijn aantal weddenschappen waren er namelijk ook veel, namelijk 1.260 weddenschappen op voetbalwedstrijden in de afgelopen 10 jaar.

Wat we niet weten is hoeveel hij er op vooruit is gegaan, maar zelf praat hij over vervroegd pensioen. Hmmm. Misschien loont het stiekem toch om soms een gokje te wagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *