Gokken is medisch verantwoord – volgens Las Vegas ziekenhuis

De titel zegt het al, maar elk woord is waar. Sterker nog, het wordt nog onderbouwd ook. En niet alleen is er deze overtuiging, ook wordt er al naar gehandeld. In het eerste ziekenhuis in Las Vegas is het al mogelijk: videopoker om te herstellen van je operatie.

Tja… Vegas…

We staan hier natuurlijk niet zo van te kijken, we hebben het natuurlijk over Las Vegas. Als er iets is wat jij nog niet gezien hebt, dan ben je gewoon nog niet in Las Vegas geweest. Tijgers in je hotelkamer, wonen onder de grond of een verrassing als je de perfecte vrouw van een stripclub naar ‘haar’ kamer bent gevolgd, alles is mogelijk en normaal in Las Vegas. Zelfs nu dus gokken in het ziekenhuis.

Ehm.. verslaving?

Als we het op die manier gaan bekijken missen we de positieve invloed. Volgens het Healthsouth Rehabilitation Hospital werkt het zeer herstellend. Het is ook niet voor elke patiënt, maar voor patiënten die een zware operatie ondergaan hebben en nog lijden aan beschadigde fysieke en/of cognitieve functies. Door de 2 door het revalidatiecentrum aangeschafte videopoker machines, hebben deze patiënten de mogelijkheid om spelenderwijs hun aandacht, mentale flexibiliteit, zelf-regulatie en werkgeheugen weer aan te sterken. Denk hierbij aan hand-oog coordinatie, het onthouden van informatie, het verwerken van informatie en het omgaan met informatie en de algehele motoriek.

Dus niet als je gewoon een pleister nodig hebt?

Nee. Er hoeft ook geen geld in. Het gaat hier puur om de revaliderende werking. Overigens is het wel waar dat je ook in aanmerking komt als je een zwaar ongeluk hebt gehad of een ingrijpende ziekte hebt. Je zou wel verwachten dat het apparaat aangepast zou zijn voor het ziekenhuis, dat het via wieletjes naast een ziekenhuis bed geplaatst kan worden, of via een aangepast model hangend boven een ziekenhuisbed geschoven kon worden. Dit is echter niet het geval. Je komt in aanmerking als je een zwaar ongeluk of operatie hebt gehad, maar je moet er wel naartoe lopen en op het stoeltje gaan zitten.

Mocht je wel last hebben van een gokverslaving hebben en toevallig een ongeluk krijgen in Las Vegas? Gewoon niets zeggen, want de kans dat je dit gaat zien in Nederland is nog kleiner dan dat je hier überhaupt ooit een keer legaal zult kunnen gokken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *